.

De Trimsalon.

 

Eigenlijk is voor bijna iedere hond een bezoekje aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen erg verharen. Afhankelijk van de vacht van de hond,houdt trimmen in: scheren, knippen, plukken, uitdunnen, strippen, wassen en borstelen of kammen.

Een goede vachtverzorging is erg belangrijk voor uw hond. Wanneer dit wordt verwaarloost ontstaan er klitten of kan de vacht zelfs gaan vervilten, waardoor de huid niet meer kan ademen en daardoor huidproblemen kunnen ontstaan. Een trimbeurt bij Anja’s trimsalon is inclusief nagelsknippen, oren schoonmaken, verwijderen van teken, eventueel reinigen van de tanden en het behandelen van verstopte anaalklieren. Het zal duidelijk zijn dat een gediplomeerd trimmer/ster meer is dan alleen een ‘kapper’. We hebben een gedegen opleiding gevolgd voor de algemene verzorging van de hond. Bovendien zullen we niet aarzelen om, als het nodig is, u door te verwijzen naar de dierenarts.

 

Wat gebeurt er met uw hond in de trimsalon?

Uw hond wordt op de trimtafel gezet. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. De meeste honden laten zich rustig behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. Dan wordt de hond, afhankelijk van het vachttype, getrimd. Hierna gaat de hond in bad en wordt geföhnd. Wanneer de vacht geheel droog is, wordt de hond verder netjes afgewerkt en in model gebracht. Inmiddels zijn we enkele uren verder en bel ik het baasje van de hond op die zijn/haar keurig netjes getrimde hond weer kan ophalen.

Vergeet u natuurlijk niet uw hond te vertellen hoe mooi hij is geworden!

Want uw hond is altijd de mooiste!

 

 

Tips

  • Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt.

  • Probeer uw hond zo droog mogelijk te brengen,aangezien een natte vacht niet behandelbaar is.

  • Overleg eerst met de trimster wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt te wassen.Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.

  • Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening(kennelhoest,ringworm ed)of loops is,willen wij dat van te voren weten.

  • Breng de hond altijd aan de lijn

  • Breng de hond nooit met een volle maag.

  • Tenslotte nog het verzoek uw hond vrij van vlooien te brengen.

 

Als u bedenkt hoeveel uren er aan uw hond word gewerkt zal de prijs van het trimmen niet tegenvallen.

Ik hoop uw hond spoedig in onze trimsalon te mogen begroeten!

 

 

Tot ziens in Anja’s Trimsalon